img_1008_big

ÜNİVERSİTELER SÜPER LİGİNDE ŞAMPİYON YİNE SAKARYA TATANKALARI

Üniversite Sporları Federasyonu tarafından her sene düzenlenen Korumalı Futbol Süper Liginin Final karşılaşmasının bu seneki yeri İzmir’di. Oldukça sıcak bir havada gerçekleşen müsabakada rakibimiz, geçen sene 13-3 lük skorla mağlup ettiğimiz Anadolu Üniversitesi Rangers’tı. Bir bakıma geçtiğimiz senenin rövanşı niteliğindeki müsabakada rakibimiz ilk önce C grubundaki tüm maçlarını kazandı daha sonra sırasıyla, Odtü ve İtü’yü de eleyerek finale yükseldi. Ekibimiz ise ilk önce A grubundaki tüm maçlarını kazandı ve daha sonra sırasıyla Sdü ve Gazi Universitesini eleyerek finale yükseldi.

Tribünün tıklım tıklım olduğu maçta oyuna başlayan taraf takımımız oldu ancak ofansımız durduran Eskişehir ekibi daha sonra ilk sayıyı bulan taraf oldu ancak ekstradan yararlanamadı ve 6-0 öne geçti. Daha sonra açılan ekibimiz adım adım ilerleyerek önce Bilguun ile skoru eşitledi ardından Ervin’in PAT vuruşuyla öne geçti 7-6. Ardından rakibin oyunlarına alışan ekibimiz Rangers’a sayı şansı vermedi ve ofansımız bu sefer Erkan Gülsuyu’nun yaptığı TD ile skoru 13-6 ya getirdi ve ekipler bu sonuçla soyunma odalarına gitti.

İkinci yarı daha da motive ve hazır sahaya çıkan ekibimiz üst üste bulduğu sayılarla farkı iyice açarak 42-6 ya getirdi. Profesyonel ligde de iddiası bulunan ekibimiz bu dakikadan sonra bazı oyuncularımızı kenara alarak genç arkadaşlarımıza fırsat verdi. Kalan dakikalarda Eskişehir ekibi Kick-Return(Başlangıç vuruşu) oyununda güzel bir sayı bularak skoru 42-12 ye getirse de kalan sürede başka sayı olmadı ve ekibimiz Süper Lig’de üst üste 2.Namağlup şampiyonluğunu ilan etti.

Skora katkıda bulunan oyuncularımız;
(#17) Bilguun Altankhuyag 1 TD, 2 TD Pass
(#83) Erkan Gülsuyu 1 TD
(#24) Anar Mirze 1 TD
(#84) Ömer Saruhan 1 TD
(#21) Kemal Düzgün 1 TD
(#6) Taner Kocabey 1 TD
(#27)Ömer Üncü 1 Extra
(#26)Ervin Atasoy 1 PAT
(#54)Ridvan Açıkdeniz 3 PAT

Rakibimize gösterdikleri mücadele için teşekkür ederiz ve yeni sezonda başarılar dileriz. Ayrıca tribünü dolduran gerek rakip takım taraftarları gerekse diğer takım oyuncularına maç boyu keyif veren desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Son olarak bizi desteklemek için Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen eski oyuncularımıza da destekleri için birer birer teşekkür ederiz. Futbol sizinle güzel.

Start a Conversation