17861467_10154592343778036_3190599991850920169_n

YENİDEN VE NAMAĞLUP ÜNİLİG YARI FİNALİNDEYİZ

9 Nisan Pazar günü saat 14:00’da Spor Bilimleri Stadı’nda rakibimiz Isparta Spartans’dı. En son 2 sene önce Ünilig 1.Lig’de Yarı Final müsabakasında deplasmanda mağlup ettiğimiz rakibimizle o tarihten beri karşılaşmamıştık. Bu kez Süper Lig Yarı Finaline yükselebilmek ve İzmir’e madalya maçları bileti alabilmek için sahaya çıktık.

Müsabakanın ilk düdüğü geldiği anda bastıran sağanak yağmur ve arkasından yağan dolu sahayı ayakta durmanın bile çok zor olduğu bir şekle getirince iki takımda maçın ilk yarısında çok zorlandı. Kaygan zeminde iki ekip de koşulardan istediği sonuçları alamazken son çare olarak başvurulan pas oyunları da topu atmanın ve tutmanın imkansıza yaklaştığı koşullarda başarıya ulaşmadı. Tam bir çamur güreşi şeklinde geçen ilk devrenin fark yaratan ismi Kicker #52 Rıdvan Açıkdeniz oldu. Rıdvan’ın ayağından gelen alan golüyle 3-0 öne geçen takımımız, devre sonundaki Spartans hücumunu başarılı bir savunmayla kesince ilk devre sonucu değişmedi.

2. devreye başlarken yağmurun kesilmesi ve zeminin suyu çekmesiyle maç daha keyifli bir hal aldı. Koşuya dayalı formasyonları ile tanınan Spartans’ın sürpriz pasları başarılı olunca maçta heyecan seviyesi yükseldi. Savunmada Isparta ekibini istikrarlı oynayarak durduran savunmamızın ardından sahaya giren ofans takımı ilk hakkında, #17 Bilguun Altankhuyag’ın pasında, maçta ofansta sadece 1 down oynayan ve dinlendirilen, #40 Alp Burak Çamlıer’in tutuşu ve Rıdvan’ın PAT’i ile 10-0 öne fırladı. Bu skordan sonra uzun bir drive ve pas-koşu karışık tercihlerle gol çizgimize kadar gelen Spartans maçtaki tek golünü ve 2 sayılık ekstrasını kaydetti. 10-8.

Bu skor sonrası onside-kick denenen ancak önlemi alındığı için etkili olmayan pozisyonda saha ortasında top ofansımıza geçti. Ofans bir önceki pozisyonda olduğu gibi sahaya girer girmez yine Bilguun’un pasında bu sefer Bosnalı oyuncusu #87 Amar Krnjic ile skora uzandı, Rıdvan PAT’i kaçırınca skor 16-8’de sabitlendi.

Spartans’ın ofanstaki sayı çabaları sonuç vermeyince maçın bitmesine yaklaşık 2 dakika kala Bilguun’un pasında bu kez topla buluşan #34 Paşa Çankaya takımımızın son golünü kaydetmiş oldu. Skoru belirleyen isimse 2 sayılık başarılı ekstra denemesiyle #95 Çağatay Erçulha oldu. 24-8.

Müsabakaya ofansta rotasyon yaparak çıkan takımımızda, Prolig Boğaziçi maçında galibiyet golünü kaydeden Ömer Saruhan hiç süre almazken, Özel takımlar dışında Alp Burak Çamlıer 1 down, Alican Buğday da 10 down süre aldı. RB, DB ve Line rotasyonunda herkesi kullanmaya çalışan ve 40’ın üzerinde oyuncuya süre veren takımımız için Spartans müsabakası tüm oyuncularımız adına iyi bir tecrübe olarak hafızalara kazınmış oldu. Bu sonuçla Ünilig’de 2014’te aldığı son mağlubiyetten beri üst üste toplamda 17. maçımızı da namağlup geçmiş olduk.

Bu galibiyetin ardından Sakarya Üniversitesi Tatankaları Yarı Final’de Gazi Üniversitesi Warriors ile eşleşmiş oldu. Yarı Final müsabakası 23 Nisan Pazar günü saat 14:00’da Spor Bilimleri Stadında oynanacak. Diğer Yarı Final müsabakası ise Anadolu Üniversitesi Rangers ile İTÜ Hornets arasında yapılacak. Kazanan takımlar 30 Nisan’da İzmir’de Altın madalya maçına çıkarken, kaybedenler aynı gün Bronz madalya için ter dökecekler.

Start a Conversation